Uvjeti kupnje

U smislu općih uvjeta prodaje, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internetske stranice.

Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda, tj. za kupnju putem internetske knjižare.

Proizvodi se naručuju odabirom artikla iz ponude internetske knjižare i prolaskom kroz proces narudžbe.

Način plaćanja i dostava

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • Izravni bankovni prijenos – plaćanje po ponudi
  • kreditnom ili debitnom karticom koje su navedene na internetskoj stranici
  • pouzećem
  • gotovinom u Šarenom dućanu

Dostava 3 do 5 radnih dana.

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Šareni dućan će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Šareni dućan dobije potvrdu predautorizacije kartice Kupca na iznos narudžbe. Kupac e-poštom dobiva dvije obavijesti: jednu od t-com paywaya (bankovnog sustava) kao potvrdu o iznosu rezerviranom za autorizaciju. Druga obavijest dobiva se u trenutku kad Šareni dućan pripremi pošiljku za slanje i autorizira rezervirani iznos. Ako Šareni dućan ne može isporučiti naručeni artikl, kupac dobiva obavijest da je rezervirani iznos storniran, a banka koja je rezervirala iznos za autorizaciju stornirani iznos vraća Kupcu nakon mjesec dana od trenutka zaprimanja narudžbe i rezerviranja iznosa za naplatu.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Šareni dućan će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Sva će plaćanja biti izvršena u eurima.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 74. stavka 2. Zakona o zaštiti potrošača
UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
1. Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
2. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.
3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
4. Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
5. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
6. Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
7. »Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.«
8. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

obrazac_za_jednostrani_raskid_ugovora

Reklamacije:

Šareni dućan prihvaća sve oblike reklamacije koje se odnose na mehaničke nedostatke proizvoda, odnosno knjiga i ostalih medija, kao što su tiskarske greške, oštećene naslovnice i sl. Ne postoji vremensko ograničenje za reklamaciju, potrebno je samo dokazati da je artikl kupljen u sustavu Šarenog dućana.