RUM – PUNČ

Elmore Leonard

12,00  (90,41 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Elmore Leonard zauzima jedno od najistaknutijih mjesta u suvremenoj američkoj krimi-literaturi. Napisao je tridesetak romana i scenarija po kojima je snimljeno desetak filmova, a za svoj rad pokupio je sve moguće žanrovske nagrade, neke i više puta. Nevjerojatna maštovitost, narativna energija, nabrijani dijalozi i majstorski orkestrirana poglavlja, maestralnom su Dutchu, kako ga zovu prijatelji, osigurali kultni status među poklonicima krimića.
Tako izazovnim literarnim predlošcima nije mogao odoljeti ni, također kultni, redatelj Quentin Tarantino, veliki Leonardov fan još od srednjoškolskih dana. Odbio je rad na mega-hitu Men in Black, te je po ovoj izuzetnoj knjizi (sad kad je držite u rukama nemojte je ispuštati!) snimio još jedan pakleni film: Jackie Brown. 
Rum-punč je lozinka za opako rizičan, ali brutalno unosan šverc oružjem, a Jackie (u knjizi se preziva Burke) zanosna je stjuardesa sa gotovo suludom idejom: Natjerati ortodoksne kriminalce da se međusobno pobiju i uz blagoslov policije odjedriti su vrućih 1/2 milijuna dolara! Složit ćemo se, nedostižan je to san za svakog smrtnika ali Jackie i Max ne misle tako…

Dodatne informacije

Autor

Biblioteke

Godina Izdanja

Broj Stranica

301

Uvez