PISMO OCU

Franz Kafka

12,00 

Kategorija:

Pismo ocu je duboko ljudski i potresan iskaz o prijeporima i tragičnom nerazumijevanju između snažnog i bahatog oca i slabog i neodlučnog sina, u kojem sin otvara dušu, detaljno iznoseći sve očeve grijehe i svu svoju nemoć da mu se suprotstavi. Bolno frustriran zbog toga cijeli život, Franz Kafka je Pismo napisao kad mu je bilo 36 godina, ali ga čak ni u tim godinama nije imao hrabrosti uručiti naslovniku.
Nabijeno osjećajima što su se bili nagomilali tijekom gotovo cijelog njegova životnog vijeka (autor je umro pet godina kasnije), Pismo ocu zacijelo je biografski dokument koji najjasnije i najpodrobnije razotkriva životnu situaciju Franza Kafke. Mišljenje o samu sebi i odnosu spram oca iznosi bez zadrške, iskreno, pa će ovaj, trendovski kazano, »big brotherovski« pogled u kuću Kafkinih, u kojem će neki vjerojatno prepoznati i scene iz vlastitog doma, biti zanimljiv i »žuće« orijentiranim čitateljima.
U svakom slučaju, može se ustvrditi da je utjecaj oca na život i djelo Franza Kafke bio od presudne važnosti i da se taj njihov odnos zrcali u svom njegovu opusu, a ovo je djelo tome najbolja potvrda.

Dodatne informacije

Autor

Biblioteke