LIVE

Dee Dee Mellow

20,00 

  Kategorija:

  A1 Pjesma Bika Koji Sjedi
  A2 Al Hawab
  A3 Capri
  A4 Catastrophy
  A5 Well You Needn’t
  A6 Blue 7
  A7 Do The Wrong Thing
  A8 Harlem Nocturno (I Mean You)
  A9 Ozo Spi
  B1 Gnoom
  B2 Adios Pueblo De Ayacucho
  B3 Dee Dee Mellow
  B4 Uhu
  B5 Kruha I Jogurta
  B6 Tibetanski Omastir

  Recorded At – Studio M, Novi Sad
  Mixed At – Studio M, Novi Sad
  Bass Guitar, Vocals – Srđan Sacher
  Drums, Vocals – Srđan Gulić
  Engineer – Janko Šaš*
  Executive-Producer – Vanja Primorac*
  Narrator – Srđan Gulić
  Other [Urednik] – Vitomir Simurdić
  Producer – Ivan Vlatković*
  Saxophone, Keyboards, Vocals – Jurij Novoselić
  Izdavač: Šareni dućan, 2023., Blind dog records – BDR 31

  Dee Dee Mellow jedna su od grupa iz druge polovice osamdesetih o kojoj kruže brojne urbane legende, zbog vrsne glazbene umješnosti i izvrsnih koncerata, kojih se sretnici, koji su ih imali priliku doživjeti uživo, i danas rado prisjećaju. Dee Dee Mellow su ostavili dubok trag na glazbenoj sceni. Jedini sačuvani zapis je snimka njihovog live nastupa održanog 1988. u Novom Sadu, u studiju M, u produkciji Ivana Vlatkovića, koju je na kazeti objavila slovenska nezavisna etiketa FV Založba. Prvo reizdanje ovog albuma na vinilu, u izdanju Šarenog dućana iz Koprivnice, odličan je uvid u njihovu glazbu i prava poslastica za obožavatelje ove jedinstvene zagrebačke grupe.
  Grupa Dee Dee Mellow nastala je kao produkt kreativnih glazbenika Srđana Sachera, Jurija Novoselića i Srđana Gulića-Gule, u periodu kada je Sacher, poslije Haustora, ugasio grupu Brojani, a prije nego je osnovao Vještice. Gulić je u to vrijeme svirao s Disciplinom kičme u kojoj je bio i nezaobilazni Novoselić (Film, Haustor i dr.)
  Glazba na ploči jedinstvena je mješavina pjesama koje će kasnije karakterizirati i Vještice, a prepoznaje se i snaga i lucidnost Discipline kičme, te utjecaj Novoselićevih favorita Theloniousa Monka i Sonnyja Rollinsa. Nevjerojatna je to fuzija rocka, jazza, funka i etna – u svojim, pomalo eksperimentalnim, ali iznimno pitkim pjesmama dečki se nisu libili koristiti elemente folk glazbe od Južne Amerike pa sve do Mađarske. Eksplozija kreativne energije maštovitih vrhunskih glazbenika!

   

  Dodatne informacije

  Izvođač