KING INK II

Nick Cave

10,49 

Kategorija:

NICK CAVE je najuzbudljiviji i najoriginalniji pjesmopisac današnje rock-glazbe. Njegovi albumi sa sastavom The Bad Seeds i nadalje mu pribavljaju široke pohvale i golemu međunarodnu podršku, a poznat je i po nekoliko pojavljivanja na filmu. Caveov roman And the Ass Saw the Angel (I magare vidi anđela) jedan je od najslavnijih književnih prvijenaca i dosad je preve­den na trinaest jezika.
Druga zbirka pjesama i proznih tekstova Nicka Cavea obuhvaća razdobljeod njegova silovitog albuma Tender Prey do sublimne jednostavnosti The Boalmen’s Call. Uz sve Caveove pjesme što ih je u tom razdoblju snimio se sastavom The Bad Seeds, u knjizi ćemonaći još nekoliko nesnimljenih pjesama, baš kao i poneku napisanu za druge umjetnike, te za flmove Wima WendersaFaraway, So Close! i Until the End of the World.Kratko razmatranje o filmu kao i ključni esej o jeziku i Bibliji, “I tijelo postade riječ”, spadaju također u inače nedostupne materijale.
Deset godina nakon prve zbirke Caveove lirike nazvane King Ink, pred nama je drugi dio, bitno cjelovitije i trajnije djelo. Većina rock pjesništva ne zaslužuje zapisivanje, ali Cavove su pjesme bogate poetske kreacije koje žive svoj drugi život na ovim stranicama.

Dodatne informacije

Autor

Biblioteke