KC ROCK ’22 (2LP)

Kc Rock '22

20,00  (150,69 kn)

  TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

  A1
  01. Overflow – Dim
  02. LoM – Svemir
  03. iLLeagle – Više te ne poznajem
  04. JegerKola – Korektna
  05. Acid Hags – Song #4

  A2
  01. Šiza – Hvala, zavijam ipak sam
  02. Medium Soft Cat – Give Got
  03. Grunter – Cenzurirana
  04. Mycena – Ouroboros
  05. Ivan Grobenski – Lo Fi Girl Felt Cute

  B1
  01. Ogenj – Deca Bez Mati
  02. Rodeo – No Cigar
  03. Miroslav i Gordana Evačić – Gubim se
  04. The Haze – Gambler’s Tune
  05. Attiudes To Human Extinction – Awareness

  B2
  01. The Gentleman – You Always Came in Flowers
  02. Rens Argoa – Pontiac Man With a Cadillac
  03. Anna Moor – Život kao rijeka
  04. Grinded Grin – Orison
  05. Wojtyla – The March
  Izdavač: Šareni dućan, 2023., Blind dog records – BDR 32

  Koprivnička rock scena danas svakako je jedna od najživljih u Hrvatskoj. Naravno, nije se to dogodilo preko noći, niti je to za poznavatelje hrvatske rock scene neko veliko iznenađenje! Živa je ona i aktivna još od sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, zahvaljujući brojnim novovalnim grupama, poput Korisnih životinja, Fakina ili Ferdinand benda te starije garde iz Nervnog sloma i mlađe iz Overflowa ili Don’ta, između ostalih.
  Paralelno uz bujanje scene početkom 80-ih, našla se tu i ekipa koja je »svirala« iza i oko scene, organizirajući koncerte i promovirajući glazbenike da se za njih čuje i izvan grada – spomenimo ovom prigodom najaktivnije »omladince«: Mladena Jakupca, Davora Ivančana i Krunoslava Jajetića. Potonji je uz »malu pomoć prijatelja« pokrenuo ediciju KC ROCK, u kojoj su izašle rock inventure koprivničke scene 1982., 1983. i 1998. godine, a s Brunom Antolićem okupio je aktualne rokerske snage: 20 izvođača čije su snimke objavljene na dvostrukom albumu KC ROCK ’22. Tako se uz neprekinuto djelovanje rock bendova nastavlja i tradicija glazbenog dokumentiranja njihova djelovanja, započeta 1982. godine, pa Koprivnica gotovo svakog desetljeća ima prateću kompilaciju sa snimkama glazbenika koji su u tom trenutku bili aktivni i poznati, neki lokalno, a neki i širom, pa i dalje od Hrvatske.
  Novo dvostruko vinilno izdanje KC ROCK ’22 nastavlja stazama utabanim prije 40 godina i pruža odličan uvid u trenutnu koprivničku scenu bez koje se ne može govoriti ni o hrvatskoj rock sceni. Tako se na ovom izdanju nalaze izvođači, od kojih su neki stalno u fokusu javnosti, a njihova su izdanja među najhvaljenijim diskografskim ostvarenjima trenutno u Hrvatskoj. Tu su: Overflow, Gordana i Miroslav Evačić, Ivan Grobenski, Ogenj, Šiza, The Gentleman, Anna Moor,  LoM, iLLeagle, JegerKola, Acid Hags, Medium Soft Cat, Grunter, Mycena, Rodeo, The Haze, Attiudes To Human Extinction, Rens Argoa, Grinded Grin i Wojtyla.
  Zahvaljujući žanrovskoj različitosti izvođača (rock, punk, garage, etno, blues, soul, funk, elektronika, metal, jazz, šansona…) jasno je da je koprivnička rock scena i dalje itekako vitalna i da joj treba posvetiti dodatnu pozornost, kakvu s pravom zaslužuje. Ovo novo, četvrto po redu, izdanje koprivničkog »Paket aranžmana« to itekako potvrđuje!

  Dodatne informacije

  Izvođač