KAD JE NIETZSCHE PLAKAO

Irvin D. Yalom

11,81 

Kategorija:

Nietzsche, Breuer, Freud, Wagner, Schnitzler, Brahms… neka su od glasovitih imena, aktera ove knjige, čije već puko navođenje izaziva strahopoštovanje i znatiželju. Iako su bili suvremenici, neki se u stvarnom životu nikad nisu upoznali i ovaj znalački napisan roman-ideja nudi njihov fascinantan literarni susret, imaginarno druženje na koje smo svi pozvani i dobrodošli!
Domišljato preuzevši povijesne činjenice iz 1882. – Nietzscheovo očajanje, Breuerovu tjeskobu, Lou Salomé, Wagnerovo pismo, Freudov odnos s Breuerom – ugledni američki profesor psihijatrije Irvin D. Yalom ih je vještinom istinskog majstora pisane riječi, upleo u složenu, ali toplu priču koja oduševljava, poučava i nadahnjuje. A kako i ne bi kad nas svojim romanom uvodi u život i opsesije takvih impozantnih umova kao što su jedan od najčitanijih i najutjecajnijih filozofa u povijesti te dvojica velikih liječnika, vjesnik i utemeljitelj psihoanalize.
Na pitanja, pak, zašto je Nietzsche plakao, koja ga je žena i kako očarala, ili kojim se trikom poslužio Breuer da odvrati Nietzschea od samoubojstva i pokuša ga izliječiti, te kako je došlo do obrata da Nietzsche liječi njega, Freudovog učitelja, saznajte čitajući ovaj vanserijski i nezaboravni roman!

Dodatne informacije

Autor

Biblioteke