Foxxin’

Messerschmitt

16,00 

  Kategorija:

  Miss Jackie Daniels
  Haymaker
  Wept By Blues
  Just One More Time
  Today
  Crossroads Blues
  Plastic Eyes
  Jam Session
  Sitting On The B.S.
  Route 66
  Izdavač: Šareni dućan, 2023., Blind dog records – BDR 30

  Kada samu grupu, njihove eksplozivne nastupe i autorske pjesme prestigne reputacija fenomenalnog novog benda, onda taj bend i te kako može biti zadovoljan postignutim. Upravo to se dogodilo krajem osamdesetih kada je u Puli oformljena grupa Messerschmitt. Grupa koja je ubrzo potom postala predvodnicima garažnog rocka u Hrvatskoj. Osnovao ju je 1987. godine Miro Kusačić, gitarist i pjevač grupe, kojemu se na još jednoj gitari pridružio Diego Bosusco, kasnije bubnjar KUD Idijota, Siniša Vujnović na basu i Marino Jurcan na bubnjevima.
  Nakon što su 1988. godine snimili prvu demo kazetu pod nazivom Lussy, i objavili je za tada tek stasalu diskografsku etiketu Slušaj najglasnije Zdenka Franjića, priča o „prljavoj rock“ grupi Messerschmitt proširila se tadašnjom Jugoslavijom. Već godinu dana kasnije grupa Messerschmitt pojavila se legendarnoj kompilaciji Bombardiranje New Yorka etikete Slušaj najglasnije, s pjesmama „Have a Little Faith in Me“, „In the Hit of the Night“ i „I Don’t Like This Game“ kao svojevrsni predvodnici tadašnje bujajuće garažne rock scene tj. s grupama Majke, Machine Gun i Kaotične duše. Iste godine nastupaju na izuzetno značajnoj glazbenoj manifestaciji Jugoslavenski rock moment gdje ulaze u finalno natjecanje.
  Godine 1990. za etiketu Blind Dog Records objavljuju, za mnoge njihov najbolji album u karijeri Foxxin’. Ploča je popraćena hvalospjevima glazbene kritike i publike, pa je ubrzo i rasprodana, a danas je vrlo tražen i skup kolekcionarski raritet. Messerschmitti su albumom Foxxin’ ušli u povijest hrvatske i regionalne rock scene kao jedan od najznačajnijih garažnih rock bendova i s pravom su nosili titulu predvodnika garažnog rocka.
  Grupa Messerschmitt nastavila je snimati albume pa su tako 1993. godine, ponovo za etiketu Slučaj najglasnije objavili album Shake That Things (LP, CD), 2003. za etiketu Motor Records album Rockafe Messerschmitt (CD) i 2005. godine Moonlight-Starlight (CD) za Messerschmitt Motor Records.

   

   

  Dodatne informacije

  Izvođač