WEBSHOP

DUĆAN ŠARENOG DUĆANA

Popust na web shopu:
1 ili 2 knjige 20% popusta
3 ili više knjiga 30% popusta

 

Goli rucakWilliam S. Burroughs
GOLI RUČAK

   "ja nisam zabavljač... ja sam instrument za zapisivanje", zapisao je legendarni narkoman, homoseksualac, ubojica vlastite žene, ali i jedan od najvećih američkih književnika 20. stoljeća - William Seward Burroughs.
I uistinu, o knjizi poput ove u kojoj se gotovo filmski izmjenjuju iracionalno i halucinantno, homoseksualno i šokantno, apokaliptično i parodijsko, kontroverzno i inovativno... možemo reći skoro sve osim da je "zabavna". Ona se buni i opire književnim konvencijama, kritizira totalitarizam i nasilje, a upravo zaglušujuće vrišti protiv droge i narkomanije.
Iako knjiga kao i autor, na žalost (a možda i na sreću!), nikad nisu imali podršku akademske kritike, brojni ugledni štovatelji među književnicima i rock glazbenicima priskrbili su im kultni status. Goli ručak se i danas smatra "autentičnim remek -djelom", dok je Gentleman junkie, kako su zvali tog "gurua beat generacije" - uvelike utjecao i na kasniju rock generaciju.
Šareni dućan pak, sa zadovoljstvom "čupa" još jednu jedinstvenu knjigu iz zaborava, osiguravajući joj nezaobilazno mjesto u svakoj zahtjevnijoj biblioteci.

Prijevod: BORIVOJ RADAKOVIĆ
Cijena: 89 kn