WEBSHOP

DUĆAN ŠARENOG DUĆANA

Popust na web shopu:
1 ili 2 knjige 20% popusta
3 ili više knjiga 30% popusta

 

Sasvim obicne besmislice Daniil Harms
SASVIM OBIČNE BESMISLICE

 "Mene zanima samo besmislica", zabilježio je 30-ih godina svoj stvaralački credo, sovjezski "underground" pisac i pjesnik Daniil Harms. Ignoriran i šikaniran od vlasti, životareći od pomoći rodbine i objavljivanja dječjih pjesmica, ovaj je genijalni marginalac u svojim bilješkama i bilježnicama ostavio pravo blago čudnovatih priča i poaknutih razmišljanja.
Apsurd, groteska i paradoks karakteriziraju njegove sjajne minijature kojima je izražavaoao svoj odmak od sumornog staljinističkog, i malograđanskog okruženja. Zbog istinski besmislenih optužbi za kontrarevolucionarnu djelatost" nije smio objavljivati svoje "besmislice" da bi kao osvjedočeni "klasni neprijatelj" umro tragično besmisleno u 37 godini u staljinističkom kazamatu.
Ovom knjigom u kojoj je veći dio tekslova i ilustracija kod nas dosad neobjavllen "Šareni dućan" s ponosom ukazuje na još jednog izuzetnog a nezasluženo nedovoljno autora. Nek nam bude dopušteno ovu crticu završiti pomalo harmsovski: on je tako brutalno dobar da ga je besmisleno preporučivati za čitanje.

Prijevod: IRENA LUKŠIĆ
Cijena: 79 kn