WEBSHOP

DUĆAN ŠARENOG DUĆANA

Popust na web shopu:
1 ili 2 knjige 20% popusta
3 ili više knjiga 30% popusta

 

GONZO_1 Velimir Grgić
GONZO
Pisanje, droga i rock'n'roll

   Kako je jedan pijani, drogirani i do zuba naoružani genije pisane riječi u isto vrijeme promijenio svijet novinarstva i ušao u povijest politike i popularne kulture?
   Hunter S. Thompson i njegovo ratoborno, maštovito, urnebesno i utjecajno gonzo novinarstvo jedan su od najvećih literarnih i novinarskih fenomena 20. stoljeća, ali ujedno i jedan od rijetkih velikih "američkih mitova" o kojima se u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa. Do sada, kod nas se u izdanju Šarenog dućana pojavio samo "Strah i prezir u Las Vegasu", roman/gonzo reportaža po kojoj je snimljen i istoimeni film – nažalost, mnogim fanovima ovog filmskog hita s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi cijela je priča, čija je "Las Vegas" samo jedna od "epizoda", posvemašnja nepoznanica.
   Hunterova karijera vodećeg lovca na američki san proteže se kroz sve ključne političke i popkulturne etape suvremene povijesti SAD-a – Hells Angelse i acid revoluciju šezdesetih, korumpirani sustav pokojnog američkog predsjednika Richarda Nixona i Vijetnamski rat; beatnike, hipije, rock'n'roll i psihodeliju. Drugim riječima: povijest gonzo novinarstva povijest je "američkog 20. stoljeća".
   "GONZO – Pisanje, droga & rock'n'roll" knjiga je zamišljena i pisana poput skripte za nepostojeći predmet novinarskog fakulteta, neambiciozna kompilacija, usputna analiza i sažeti informativni punkt, ali i zabavna i nerijetko impresivna biografija jedinstvenog frika s cigaršpicem u gubici, često kontradiktorno zaljubljenog u anarhiju, kaos i slobodu, koliko i u vatreno oružje i konzervativne vrijednosti američkog Juga.


Cijena:49 kn